Sevdiğine Kavuşma Duası Aşık Etme Duası var mıdır kaynağı nedir

Çeşitli internet sitelerinde ve sosyal medya organlarında "Sevdiğine kavuşma duası, ayrıldığın birine kavuşma duası, aşık etme duası ve dua ile sevdiğine kavuşanlar" adı altında dualar, zikirler ve ayetler paylaşılmaktadır. Birde bunlara kaynak olarak, Diyanet, Cübbeli Ahmet Hoca ve Nihat Hatipoğlu'nun isimleri kaynak olarak gösteriliyor. Gerçekten sevdiğine kavuşma duası diye bir dua var mıdır? kaynakları doğru mudur?

Cevap:

Öncelikle şunu belirtelim, din işi mantık işi değil ilim işidir. Yüce İslâm dinimizde nikâh vardır, nikâh dışındaki flört, çıkmak, görüşmek, sevgili olmak, telefonlaşmak vs gibi şehevi duygularla kadın (kız) ve erkeğin nikahsız bir şekilde bir araya gelmesi kesinlikle yasaklanmış ve haram sayılmıştır. Bu hususta Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurmuştur.

"Yabancı bir kadınla bir erkek iki ikiye, baş başa kalırlarsa üçüncüleri şeytandır!"

Burada İslâm dini kadınların kızların erkeklerle nikahsız görüşmelerini yasaklamakla kadınları tezyif etmiyor tam aksine kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel olarak şerefini kurtarıyor.

Ayrıca bakınız:Umut verip yarı yolda bırakmanın günahı nedir

Aşık etme veya Sevgili edinme duası yapılır mı?

İslam dininde Allah'ın ayetlerle haram kıldığı bir şeyde dua ve ayet okunamaz. Allah (c.c) zinayı yedi büyük günahtan saymış ve Kuranı Kerimin de "Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur. (İsra, 17/32) buyurmaktadır.

Allah "zinaya yaklaşmayın" diyor, "zina yapmayın"demiyor. Onun için zinaya vesile olabilecek davetçilik manasına gelebilecek, tahrik, teşvik edici, ilgi çekici görüntüleri, sevgili edinmeye gidecek her türlü yaklaşımları haram saymıştır.

Çünkü asıl mesele yaklaşmaktır, yaklaşmazsanız kurtulmanız da kolay olur. Haram perde perdedir, birini açtınız mı gerisi de gelir, bu nedenle Allah zinaya götürebilecek her türlü yaklaşımlardan korunmamız için zinaya yaklaşmayın buyurmaktadır.

Bunun için aşık etme, sevgili edinme duası veya sevdiğine kavuşma duası diye bir dua çeşidi yoktur, aksini söyleyen ayetleri inkar etmiş olur ki buda insanı imansız yapar. İslamda ailesinden isteme ve her iki taraftan temsilcilerin olduğu bir ortamda evlilik detaylı konuların konuşulmasına izin vardır. Burada kız tamamen kendi hür iradesine göre karar verebilir, zorlama veya daha sonra baş başa görüşme buluşmalara vs gibi görüşmeler haramdır.

Sevdiğine kavuşma, aşık etme vs gibi dualar birer uydurma dualardır. Bunlar hiç bir sahih kaynakta geçmeleri mümkün değildir. Bunlara Diyanet, Cübbeli Ahmet hoca ve Nihat Hatipoğlu kasıtlı olarak alet edilmektedir.

Yorum Gönder for "Sevdiğine Kavuşma Duası Aşık Etme Duası var mıdır kaynağı nedir"