Her Türlü Kötü Ahlak Alışkanlıklardan Korunma kurtulma Duası

Kocanın, kadının, kızın, çocuğun veya herhangi bireyin, içki, kumar, uyuşturucu, karı-kız, dövme, sövme, küfür, hakaret, çalma, eve gelmeme, geç gelme, kaçma vs gibi her türlü kötü ahlak alışkanlıklarına karşı korunmak için garanti kabul olan dua. Bilhassa söz dinlemeyen çocuklar ve eşler içinde okunur.

Kötü Ahlaktan Korunma Duası

Çeşitli kötü alışkanlıkları olan bir kişinin kötü alışkanlıklardan kurtulması için aşağıdaki Ayetleri dua niyetine tek rakamlara riayet etme şartıyla okunursa her türlü kötü alışkanlıklardan Allah'ın izni ile kurtulur. İster koca olsun ister hanımı veya çocukları her hangi bir kimse içinde kötü alışkanlığı varsa ondan mutlaka kurtulur selamete erer.

Kötü Ahlaktan Kurtulma Duası

Mâide Suresi 90-91. Ayetleri Arapça Harflerle (harekeli)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالأَنصَابُ وَالأَزْلاَمُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ

إِنَّمَا يُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُوقِعَ بَيْنَكُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاء فِي الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ وَيَصُدَّكُمْ عَن ذِكْرِ اللّهِ وَعَنِ الصَّلاَةِ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ

Mâide Suresi 90-91. Ayetleri Türkçe Okunuşu:

-Yâ eyyuhellezîne âmenû innemel hamru vel meysiru vel ensâbu vel ezlâmu ricsun min ameliş şeytâni fectenibûhu leallekum tuflihûn (tuflihûne).

-İnnemâ yurîduş şeytânu en yûkia beynekumul adâvete vel bagdâe fîl hamri vel meysiri ve yasuddekum an zikrillâhi ve anis salâh (salâti), fe hel entum muntehûn(muntehûne).

Türkçe Anlamı (meâli)

-Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerdir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

-Şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?

Ayetlerde geçen sadece içki, kumar, taşlar, fal okları gibi kötü alışkanlıkları olanlar için okunacak veya onlara tesirlidir diye bir düşünceye kapılmamak lazımdır. Dua her türlü kötü ahlak alışkanlıkları için garanti etkili bir duadır, tecrübe ile sabittir. Aynı zamanda başa gelebilecek her türlü belalardan musibetlerden de korunmak içinde okunur.

Ayrıca bakınız: Kötü huylu bir kimsenin iyi huylu ahlaklı olması için okunacak dua

Şu önemli hususu hatırlatmakta fayda vardır, dua Mâide Suresinin 90 ve 91. Ayetleridir. Ayet gusülsüz ve adetli iken okunmaz. Yukarıdaki menüden erkek ve bayanlar için gusül abdestinin nasıl alınacağını öğrenebilirler.

Ayrıca hangi dua olursa olsun, duanın kabul olması için beş vakit Namaz kılma şartı vardır. Bilmeyenler için menüden resimli erkek ve bayanlar için namaz menüsüne bakabilirler.

Yorum Gönder for "Her Türlü Kötü Ahlak Alışkanlıklardan Korunma kurtulma Duası"