Erbain-i İdrisiyye 1. İsmi Şerif Faziletleri ve Havassı

İdris (Aleyhisselam)'a Öğretilen 40 İsm-i Şerif (40 esmai erbaini idrisiyye) 1. İsm-i şerifin Arapça okunuş Türkçe anlamı ve faziletleri. Ayrıca oku Erba'in-i İdrisiyye 40 İsm-i Şerif nedir?

erbaini idrisiyye

1. İsm-i Şerif (Erba'in-i İdrisiyye) Arapça

سُبْحَانَكَ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ يَا رَبَّ كُلِّ شَيْءٍ وَ وَارِثَهُ وَ رَازِقَهُ وَ رَاحِمَهُ ، سُبْحَانَكَ

Subhâneke lâ ilâhe illâ ente, Yâ rabbe külli şeyin ve vârisehû ve râzigahû ve râhimehû subhanek.

Türkçe Anlamı

Tenzih Sana! Senden başka hiçbir ilah yoktur.. Ey her şeyin Rabbi, ardında kalacak varisi, rızıklandıranı ve merhamet edeni! (Bütün noksan sifatlardan) tesbih Sana!

1. İsm-i Şerif (Erba'in-i İdrisiyye) Faziletleri

1- Şihabüddin Sühreverdi (Rahimehullah)’ın beyanı vechile: Her kimin yöneticiler, valiler ve hükümdarlar nezdinde görülmesini istediği bir işi varsa, bu ism-i şerifi zikretmeye devam ederse maksadına erişir. Bunu yapmak istediği zaman, işi düştüğü kimsenin karşısında durup bu ism-i şerifi (17 kere) (bir rivayet 7 kere) okur ve belli etmeyecek bir şekilde ona doğru üfler. Bu kişi onun düşmanı da olsa bu zikrin bereketiyle kendisini sevmeye ve acımaya başlar.

2- Her kim bu ism-i şerifi (Pazar Günü 24 kere) okursa, muradına dünyada nail olur.

3- Her kimin birinin yanında görmek istediği dünyalık bir işi varsa: Bu ism-i şerifi Pazar Günü kalbinde olan niyet üzere (24 defa) okuyup o adamın yanına giderse o işi görülür.

4. Her kim bu ism-i şerifi (20 gün) aç karnına okursa, en derin meseleleri anlayacak bir zihne sahip olur.

5. Hapse düşen kişi bu ism-i şerifi cuma namazından sonra (100 kere) okursa: Hapisten çıkar, aynı şekilde hasta olan okursa şifa bulur, dara düşen biri okursa musibeti açılır.

6. Bu ism-i şerifin havassından biri de şudur: Her kim bu ism-i şerifi ölülün kefenine yazıp onunla birlikte defnederse: Allah-u Te'ala bu meyyitin lisanını sorgu-sual meleklerinin cevabıyla (rahatça) konuşturur, o kişi mezarında korkmaz, dehşete kapılmaz. Allah-u Te'ala kabrinde ona cennetten bir pencere açar, kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe yapar. Bu rivayetle amel etmek isteyen kişi önceden kefenini hazırlamalı, Zemzem'le yıkamalı, bu ism-i şerifi yazdırmalı ve yakınlarına da bu kefenin yerini öğreterek vasiyette bulunmalıdır.

7. Her kim bu ism-i şerifi zorba bir kişinin yanında (70 kere) okursa, o kişi gayr-i ihtiyari olarak onu sever.

8. Her kim bu ism-i şerifi Cuma Gününün ilk saatinde (165 kere) bir yiyecek üzerine okur da, eşi gibi kendisini sevmesini istediği bir kişiye yedirirse o kişi onu sever.

9. Kendisine itaat etmeyen bir kişinin itaatını celbetmek isteyen kimse: Gusül abdesti alıp temiz elbise giyindikten sonra bu ism-i şerifi sahih bir kıraatla (doğru bir okuyuşla) yenilecek cinsten bir şey üzerine (121 kere) okur ve o kişinin onu yemesini sağlarsa anında o kişinin kendisine itaati vaki olur (gerçekleşir).

10. Bu ism-i şerifi çok zikreden kişiye Allah-u Te'ala bütün işlerinde lütfuyla muamele yapar, ona herkes nezdinde makbüliyet ihsan eder ve kendisini tehlikelerden kurtarır.

Hazreti İdris Aleyhisselam'a indirilen 40 ism-i şerif (Erbain-i İdrisiyye) 1. İsmi şerifin faziletleridir. 40 ism-i şerifin Arapça - Türkçe okunuşlarını ve faziletlerini yakında tek tek sitemizde yazacağız İnşaAllah.

Yorum Gönder for "Erbain-i İdrisiyye 1. İsmi Şerif Faziletleri ve Havassı"