Armatör Nedir Ne Demektir? Armatör Ne İş Yapar

Armatör nedir ne demektir, armatörler ne iş yaparlar? Armatör olmak için hangi eğitimleri almak gerekir? Kimler Armatör olabilir? hakkında kısa özet bilgiler haberimizde...

Konuya girmeden önce bilmeyenler için Armatör ile armatür kelimeleri çok sıkça karıştırılmaktadır. Armatür hakkında yazımız sayfa sonunda kısa açıklamada mevcuttur.

Armatör Nedir Demek?

Deniz ticaretinde gemi işletmeciliği ve gemi sahibi iş adamlarına verilen isime "Armatör" denmektedir. Armatörler gemilerde çalışan değil, gemisi veya ticari gemileri olan kişilere verilen bir addır.

Armatörler birden fazla gemileri olan, yurt içi ve uluslar arası gemi taşımacılığı işleri ile uğraşırlar. Armatör deniz ticaretinde gemisi ve gemileri olan kişiye kısaca Armatör denir.

Armatörün Görevleri Nelerdir Kısaca

Armatörlükte en önemli görev, teslim aldığı yükleri güvenli bir şekilde belirlenen yerlere ulaştırıp teslim etmektir. Bu esnada gemiyi standartlara göre yüklemek. Geminin taşıyacağı tonajda yük yüklemek. Seyir halinde olası gemi arızalarını önceden gidermek, Resmi evrakla teslim alıp resmi evrakla yükü teslim etmek.

Her Gemi İşletmeciliğinden Para Kazanan Armatör müdür?

Her gemi işletmeciliğinden para kazananlar armatör değillerdir, bu kimselere de "Gemi Brokeri" denir. Yani gemisi olmayıp fakat gemi ticareti yapan kimseler de vardır bunlar sadece brokerlar dır. Armatörler maaşla çalışanlar değil, gemi sahipleridir. Dolaysıyla armatör müdürler yanlış tabirdir.

Bir veya daha fazla gemisi olan çok zengin kimseler için "Armatör" kelimesi kullanılır. Nasıl ki eskiden para çok olan, bankası olan zenginler için "banker" ifadesi kullanıyorduysa, günümüzde de gemileri olanlar için de armatör kelimesi kullanılmaktadır.

Armatör olmak için hangi eğitimleri almak gerekir?

Armatör olabilmek için iş adamı olmak gerekmektedir. İş adamı olmak içinde gayretli disiplinli çalışmak lazımdır. İlk okul mezunu bile olmak armatör olmaya yeterlidir. Ancak avantaj sağlaması için denizcilik ticareti ile ilgili eğitim almak armatör olmaya artı avantaj sağlayacaktır.

Armatür nedir?

Armatür ise sıhhı tesisat ve elektrikli aydınlatma yapı öğelerinin ana bölümünü oluşturan kısma armatür denir.

Yorum Gönder for "Armatör Nedir Ne Demektir? Armatör Ne İş Yapar "