Çevirgel ve Döngel Duası Okumak Günah Mı? Kaynağı Nedir

Soru:
Çevirgel duası ve Döngel duası okumak caiz midir doğru mu? günah mıdır? Çevirgel duası kaynağı nedir? Çevirgel duası hakkında hadis ayet var mıdır? Bir de bazı internet sitelerinde orjinal çevirgel - döngel dularının terk eden sevgiliye geri getirmek için çok etkili olduğu söyleniyor acaba gerçekten etkili bir dua mıdır?


Cevap:Yüce İslam dinimizde namahrem olan karşı cinsten biriyle her türlü görüşmek haramdır. Dinimizde çıkma, görüşme, sevgiliyle buluşma vs gibi görüşmeler yakınlaşmalar zinadır. Bu hususta Kuran'ı Kerim'de İsrâ Suresi 32. Ayeti kerimede şöyle geçmektedir.

"Ve zinaya yaklaşmayın! Çünki o, fuhuş (hayasızlık) ve kötü bir yoldur" buyurmaktadır

Zina 7 büyük günahtan biri olduğu halde "Sevgiliyi geri getirme duası, Çevirgel (döngel) " duası diye bir dua yoktur, olması da mümkün değildir. Böyle bir dua var diyen Kuran'ı Kerime muhalefet etmiş olur ki; buda insanı kafir yapar.

Döngel Duası Okumak Caiz Midir Kaynağı Nedir

Çevirgel ve Döngel Duası Kaynağı Nedir?

Çevirgel ve Döngel duaları hakkında Kuran'ı Kerimde hiç bir Ayet geçmemektedir. Muteber kitaplarda ve kaynaklarda "Döngel duası ve Çevirgel duası" hakkında hiç bir sahih Hadis kaynağı yoktur. Kaynaksız asılsız, kimden rivayet edildiği belli olmayan duaları okumak caiz ve doğru değildir.

Ayrıca bakınız: Şahmeran duası okumak caiz midir? Kaynağı nedir?

Kaynaksız asılsız internette sağdan soldan uydurma dualar yerine, Eşler arası soğukluk veya şiddetli geçimsizlik durumlarında okunması gereken dualar vardır. Bakınız: Eşler arası Muhabbet Ayeti

Allah'ın haram kıldığı bir şeyler için dua okunmamalıdır, bu nedenle sevgili geri getirme, muska, sihir, büyü, büyücülük, medyumluk, fal vs gibi şeyler, yüce İslam dinimizde kati suretle haram ve yasak kılınmıştır. Dolaysıyla bu gibi şeyler için bir dua çeşidi de yoktur.

Çevirgel duası ve döngel duası gibi kaynaksız asılsız duaları, sahih dua gibi yayımlayan hangi site olursa olsun o sitenin hiç bir dini içeriklerine itibar edilmemelidir. Din işi ilim işidir, mantık işi değildir. Uydurma asılsız kimden rivayet edildiği belli olmayan dualar tamamen ticari amaçla yazılmış kitaplardır.

Yorum Gönder for "Çevirgel ve Döngel Duası Okumak Günah Mı? Kaynağı Nedir"