Tuana İsmi Kuranda geçiyor mu? Anlamı nedir Caiz Midir (fetva)

Soru: Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir caiz midir? Tuana Kuranı Kerim'de hangi Ayette geçiyor? Tuana cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası olduğu söyleniyor bu bilgi doğru mu? kaynağı fetvası nedir? kısaca bilgi verir misiniz?

tuana ne demek

Cevap:

Öncelikle Kuranı Kerim hacılara hocalara inmedi, Allah Kuranı Kerimi okuyup anlamamız ve idrak ederek yaşamamız için indirdi. Allah (c.c) Kuranı kerimden sorumlu olacağımızı bu ayetle kullarına bildirdi

"Doğrusu bu Ku'an sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız" (Zuhruf-44)

Tuana Ne Demek? Tuana Anlamı Nedir?

Tuana isminin anlamını öğrenmek için kaynaklara bakılır, kaynaklarda var ise bir anlam ifade eder. Kaynaklarda yok ise uydurma bir kelime demektir. Tuana Türk Dil Kurumunda hiç bir anlam ifade etmemektedir. Tuana Kuranı Kerim'in hiçbir ayetinde de geçmemektedir. Arapça bir kelime de değildir. Tuana kulağa hoş gelmesi için tamamen uydurma bir kelimedir.

Tuana, "Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası" anlamına geldiğini söyleyenlere neden kaynak sorulmaz? Hangi kaynakta Cennette yağmur yağdığı belirtiliyor? Cennet yağmur yağdığı veya yağacağı hakkında ne bir Ayet nede bir Hadis-i Şerif vardır.

"Cennette isimlerden başka dünyayı andıran hiçbir şey yoktur." (Makdisi 1/194)

Bu hadis-i Şerifte Cennet hayatının dünya hayatı gibi olmayacağını belirtmektedir. Uydurma ve anlamsız isimlerden uzak durunuz. Özellikle internet ortamında Tuana ve benzeri isimlere caiz diyen kişilerden kaynak isteyin.

Yorum Gönder for "Tuana İsmi Kuranda geçiyor mu? Anlamı nedir Caiz Midir (fetva)"