Sadin Ne Demek? Sadin İsminin Anlamı Nedir Caiz midir

Sadin isminin anlamı manası nedir? Sadin Kuranı kerimde geçiyor mu caiz midir fetvası nedir kaynaklarıyla kısaca haberimizde.

Yeni doğmuş bir çocuğa anlamlı güzel bir isim koymak anne ve babanın üzerine düşen en büyük vazifelerden bir tanesidir. Peygamber efendimiz Resulullah (asm) Çocuğa anlamlı güzel isim koymanın önemini hadislerin de açıklamıştır.

Ayrıca bakınız: Dağhan ismi nereden geliyor.

"Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın."

Bir çok isimi Peygamber efendimiz (s.a.v) beğenmediği için değiştirdiği olmuştur.

Sadin ne demek?

Sadin Osmanlıca bir kelimedir ve Osmanlıca da "Sadin; Kapıcılar, Perdedarlar, Kâbe-i Mükrremin Kapıcıları, Kâbe Hizmetçisi " anlamına gelmektedir. Yani Osmanlı döneminde Kâbe hizmetinde bulunanlara"Sadin" denirdi.

sadin ne demek

Sadin İsmi Caiz midir?

Her isim Kura-ı Kerimde geçecek diye bir kural yoktur, öyle isimler vardır ki Kuran-ı Kerimde geçer ama caiz değildir. Sayısız örnekten bir tanesi, Kezban, Kezban yalancı demektir ve caiz değildir.

Sadin, İsmi Kuran-ı Kerimde geçmez ancak anlamı güzel bir isimdir ve caiz dir, Sadin isminin kaynağı yukarıda belirtiğimiz gibi, Osmanlıdan gelme ve anlamı da bir o kadar önemli bir isimdir.

Netbilen Haber olarak sağdan soldan duyma, kopyala yapıştır mantığı ile hareket etmeyiz, bu çok büyük vebal dir. Biz bir konu üzerine araştırma yapmak için kaynağını kitaplarda arar işin ehline teyit ettirir öyle yayınlarız.

Bakınız İsimler kategori altında yazdığımız makalelere, doğru bildiğiniz isimlerin çoğu caiz olmayan isimlerdir. Soru ve görüşlerinizi iletişim adresimize veya yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Yorum Gönder for "Sadin Ne Demek? Sadin İsminin Anlamı Nedir Caiz midir"