Evet isminin anlamı nedir? Evet ismi çocuğa konur mu caiz mi?

Çocuğa verilecek isime çok dikkat edilmesi gerektiğini her isim anlamları yazılarımızda anlatmaya çalıştık. Bakınız isim anlamları. Sırf farklı olsun, dikkat çeksin, az bilinen isimlerden olsun mantığı felaket getirir.

evet isminin anlamı nedir

Evet İsminin Anlamı Nedir?

Evet; Arapça ve Osmanlıca bir kelime değil, Türkçe bir kelidir ve anlamı "Öyledir anlamında onama ve doğrulama anlamında bir sözdür" Arapçada ve Osmanlıcada, Evet kelimesinin bir anlamı yoktur.

Mahşerde her çocuk konan ismiyle çağrılacaktır. Şayet çocuğun ismi kötü anlamsız bir manaya gelen gayrimüslim ismi ise, mahşer halkı önünde isminden dolayı çok utanan çocuk, "Allah beni doğuştan Müslüman olarak dünyaya gönderdi, sen neden bana kötü manaya gelen isim koydun?" ismini koyandan davacı olacaktır.

Peygamber efendimiz (s.a.v) isimler konusunda çok titiz davranmış beğenmediği isimleri bizzat kendisi değiştirmiş ve bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor:

"Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız,. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın."

Evet ismi çocuğa verilir mi?

Evet ismi bir anlam ifade etmediğinden, yerine anlamlı güzel isimler tercih edilmelidir. Bu hususta bir başka Hadis-i Şerifte; "Çocuğa güzel bir ad koymak, evladın baba üzerindeki haklarındandır." (Beyheki)

Yorum Gönder for "Evet isminin anlamı nedir? Evet ismi çocuğa konur mu caiz mi?"