Zeyna Ne Demek? Zeyna İsminin Anlamı Nedir caiz midir

İsim anlamlarına çok dikkat edilmesi gerektiğini her isim anlamları yazılarımızda anlatmaya çalıştık. Hele ki bu isimler caiz olmayan, dinen sakıncalı isimler ise bunun vebali mahşerde çok ağırdır.

Özellikle televizyon dizilerinde, Sinema filmlerinde ve sosyal medyada kasıtlı olarak anlamsız, gayrimüslim isimler özenle seçilir ve bu isimler medya kölesi olmuş insanlara adeta aşılanır. Bu isimlerden biri de Zeya ismidir.

zeyna ne demek

Zeyna Ne Demek?

Zeyna Türkçe bir kelime değildir, Türkçe kelime olmadığı gibi Türkçede'de bir anlamı da yoktur. Zeyna isminin bir kökeni de yoktur, sadece dizide kullanılan uydurma bir isimdir. Zeyna, Yeni Zelanda'da çekilmiş bir Amerikan televizyon dizisidir. Dizide "Savaşçı Prenses" anlamında "Zeyna" adı kullanılmıştır.

Bakınız: Tuana isminin anlamına

Zeyna İsmi çocuğa konur mu? Caiz midir?

Zeyna ismi yabancı bir isim olması nedeniyle çocuklara konulması asla caiz değildir. Çocuğa konulacak ismin mutlaka güzel bir anlamı olmasına çok dikkat edilmelidir. İnternet ortamında isim anlamları adı altında açılan sitelere dikkat ediniz. Caiz olmayan isimlere caiz fetvası verenlerden kaynak isteyin. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) beğenmediği, kötü manaya gelen isimleri bizzat kendisi değiştirmiştir.

1 yorum for "Zeyna Ne Demek? Zeyna İsminin Anlamı Nedir caiz midir"

  1. Fikrimce caizdir. Çünkü Zeyna ismi sizinde dediğiniz gibi türkçe değil ve türkçede anlamı yok. Sırf kullandığımız dilde anlamı yok diye caiz değildir fetvası veren sizin kaynağınız var mı? Ayrıca ona bakılacak olursa deyimler de çevrilemez mesela. O zaman deyimler yok mudur?

    YanıtlaSil