Zümra Ne Demek? Zümra isminin anlamı nedir Caiz midir

Zümra isminin anlamı manası nedir, zümra kuranda geçiyor mu caiz midir? fetvası nedir kısaca haberimizde.

Yanlış telaffuz yanlış mana doğurur, isim anlamlarına dikkat edilmesi gerektiğini her isim anlamları köşemizde anlatmaya çalıştık. Özellikle isim anlamları adı altında açılan internet siteleri kaynaksız, asılsız anlamlar ve fetvalar vermektedirler, bu sitelerden uzak durunuz.

zümra ne demek

Örnek vermek gerekirse: Tuana ismi anlamı nedir Bir başka isim: Dağhan isminin anlamı

Zümra isminin anlamı nedir?

Zümra; Türkçe, Arapça, Farsça ve Osmanlıca kökenli bir kelime olmadığı gibi hiç bir karşılığı da yoktur. Zümra tamamen uydurma anlamsız bir isim olarak kız çocuklarına konulmaktadır.

Zümra "Güzel, İyi Ahlaklı, Cesur, Yürekli" anlamına geldiği söyleniyor bunun kaynağı nedir?

Arapça sözlüklerde Zümra kelimesi yoktur "Zümre" (الزُّمْرَةُ) kelimesi vardır buda "Topluluk, grup, cemaat" anlamlarına gelir. Bir de "Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin adam" anlamlarına gelen (الذِّمْرُ) "Zimr" kelimesi vardır.

Bu kelimenin müennesi (dişili) ise `Zimra` (الذِّمْرَةُ) olur, "Kahraman, daima insanlara yardım eden, zeki, zarif ve bilgin kadın" anlamlarına gelir. Zümra ismi keskin "z" (ز) ile, Zimra ise peltek "z" (ذ) ile yazılır. Yani Zümra için verilen anlamlar, Zimra için daha uygun düşmektedir.

Yorum Gönder for "Zümra Ne Demek? Zümra isminin anlamı nedir Caiz midir"