İktisat Bölümü Nedir? Kısaca İktisat Mezunu Ne İş yapar?

Üniversite sınavına hazırlanan ve İktisat bölümünü seçecek öğrenci adayların merak ettiği iktisat bölümü nedir, İktisat ne demek? iktisat mezunu ne iş yapar? İktisat mesleğin tanımı hakkında kısa açıklayıcı bilgiler.

 İktisat Mezunu Ne İş yapar

En Basit Tanımıyla İktisat Nedir?

İktisat en basit tanımıyla sınırlı kaynaklarla sınırsız olan isteklerin nasıl karşılanacağını ortaya koymaya çalışan bilim dalıdır. Daha anlaşılır şekilde söylemek gerekirse "Kıt kaynaklarla sonsuz ihtiyaçları karşılamaya" "İktisat" denir.

İktisat bölümü mezunu ne iş yapar? iş alanları nelerdir?

Dört yıllık programını bitiren mezunlar, CEO'luk, bankacılık, muhasebe, müfettişlik, finans danışmanlığı, borsa, akademisyenlik, maliye, devlet daireleri ve devlet kurumları olarak İMKB, Merkez Bankası, SPK gibi para kavramının var olduğu her yerde iş imkanları vardır. Ayrıca özel sektörlerde farklı alanlarda insan kaynakları, satış pazarlama, yöneticilik gibi iş alanlarında çalışabilmektedir.

Günümüzde tanınmış siyasetçilerin, gazeteci yazarların ve tarihçilerin çoğu iktisat kökenlidir. İktisat tanımı en kaba tabirle ekonomi demektir. Kısaca iktisat okuyanların önü açık, her alanda rahatlıkla iş bulma imkanına sahiptir.

Yorum Gönder for "İktisat Bölümü Nedir? Kısaca İktisat Mezunu Ne İş yapar?"