Esila İsminin Anlamı Nedir? Esila Kuranda Geçiyor mu Caiz mi

Esila Kuranda Geçiyor mu

İsim anlamları adı altında ve hiç bir ilmi bilgisi olmayan kişiler tarafından açılan sitelere dikkat edin. Çocuğa verilen isim hem bu dünyada hemde ahirette geçerli olacağından çok önemlidir. İsim anlamları köşemizde, Esila isminin anlamı fetvası nedir, Esile kuranda geçiyor mu caiz midir şeklinde merak edilen sorulara sahih kaynaklı cevaplar.

Yeni doğan çocuğa anlamlı ve güzel bir isim koymak her anne ve babanın en önemli görevlerindendir. Kötü manaya gelen isimleri peygamber efendimiz (s.a.v) bizzat kendisi değiştirmiştir ve isim koymanın önemini şöyle açıklamıştır.

"Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın."

Esila İsminin Manası Nedir? Kuranda Geçiyor mu?

Sırf kulağa hoş gelmesinden dolayı kız çocuklarına konan Asila, Esila ile karıştırılmaktadır. Kuranı Kerimde "Esila" değil "Asila" geçmektedir. Esila ise hiç bir anlam ifade etmemektedir.

İnsân (DEHR) Suresi 25. Ayet Arapça:

وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا

Okunuşu:

Vezkurisme rabbike bukraten ve asîlâ(asîlen)

Türkçe Meali:

Sabah akşam rabbinin adını an.

Ayetten anlaşılacağı üzere "Esila" değil "Asila" geçmektedir, anlamsız isimler yerine anlamlı isimler mutlaka tercih edilmelidir. Zira mahşer halkı önünde çocuğuna kötü manaya gelen isimden dolayı çocuk anne babasından davacı olacaktır.

Firavun da Kuranda geçiyor ve hiç kimsede yok çocuğa Firavun ismi konulabilir mi? Konulmayacağına göre isim anlamlarına çok dikkat edilmelidir.

Yorum Gönder for "Esila İsminin Anlamı Nedir? Esila Kuranda Geçiyor mu Caiz mi"