Deride Kaşıntısız Kırmızı Lekeler Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır

Özellikle yaz aylarında daha sık görülen vücutta kaşıntısız kırmızı lekeler nedir? Vücudun herhangi bir yerinde veya deride aniden oluşan kaşıntısız kırmızı lekeler varsa ve erken tedavi edilmediği sürece bir hastalığın habercisi olabilir. Bu yazımızda deride kaşıntısız lekeler nedir ve tedavisi nasıl yapılır haberinizde.

Özellikle yaz aylarında deride kaşıntısız kırmızı renkte lekeler görülmektedir. Kaşıntısız kırmızı lekelerden kurtulmak için ilk yapılması gereken bazı tedavi yöntemleri vardır.

kaşıntısız lekeler nasıl geçer

Deride Kaşıntısız Kırmızı Lekeler Neden Oluşur ?

Deride veya vücudun her hangi bir yerinde aniden oluşan kırmızı lekelerin bir çok nedeni vardır. Bunlar sırasıyla şunlardır.

  1. Aşırı sıcaktan dolayı aşırı terleme
  2. Yiyeceklerin dokunması durumunda
  3. Makyaj malzemeleri
  4. Stresten çıkan lekeler

Aşırı sıcaktan dolayı yoğun bir şekilde terleme oluyorsa tedavisi oldukça basittir. Bu durumda ilk yapılacak şey duş almaktır. Güneşte fazla kalınması sonucu da sivilce ve kırmızı lekelerin çıkmasına neden olabilmektedir.

Ayrıca bakınız: Sivilce lekelerine bitkisel kesin çözüm

Aniden deride kaşıntısız oluşan kırmızı lekelerin bir başka nedeni ise yiyeceklerin dokunmasından meydana gelebilir. Özellikle dışarıda yenilen içilen gıdalardan veya içeceklerden dolayı lekeler oluşmuşsa bu alışkanlığa son verilmelidir. Bunların çoğu vücutta alerji yapmasına neden olur.

Bir başka nedeni ise, makyaj malzemelerinde bulunan kimyasal maddelerin vücuda temas etmesi sonucu alerji yapmasına neden olur. Şayet makyaj malzemesi kullanımından sonra kırmızı lekeler çıkıyorsa, bölge ılık su ile mutlaka yıkanmalıdır.

Yukarıda sayılı üç nedenden dolayı deride kaşıntısız kırmızı lekeler oluşabilmektedir. Ancak bu üç yöntemi denedikten sonra hala kırmızı lekeler geçmiyorsa, hiç vakit kaybetmeden cilt doktoruna başvurulmalıdır. Aksi taktirde bu lekeler ciddi hastalığın haberci olabilmektedir, bunun için erken teşhis şarttır.

Yorum Gönder for "Deride Kaşıntısız Kırmızı Lekeler Nedir? Tedavisi Nasıl Yapılır"