Sivrisinek ısırığı Nasıl Geçer Sivrisinek Kaşıntısına Kesin çözüm

Yaz aylarında yoğun bir şekilde artış gösteren sivrisinek ve çeşitli sinek türleri insanları neden ısırır? Sinek ısırığına karşı ilk neler yapılır, sivrisinek sivilceleri nasıl geçer? Özellikle göz kapağını ısıran sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer? Bu yazımızda sinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir, sivrisinek neye gelmez kesin çözümü nedir şeklinde merak edilen sorular kısaca haberimizde.

Sivrisinekler insanları neden ısırır?

Dünyada üç bin tür sivrisinek türü var olduğu bilinmekte. Bu üç bin türden çok azı insanları ve kanı olan her hayvanları ısırır. Bu tür sivrisineklerin ise sadece dişi olanları insanların kanını emerler. Çünkü yumurtlayabilmesi için kanımızdaki proteine ihtiyaçları vardır. Erkek sivrisinekler ise çiçek özleriyle beslenirler.

Sivrisinekler bazı insanları neden daha çok ısırırlar?

Sivrisineklerin neden bazı insanları çok ısırdığı kan gurubunun, ten kokusunun ve yayılan CO2 miktarından kaynaklanmaktadır. Sivrisineklerde inanılmaz koku alma duygusu ile insanlarda ve hayvanlarda terlemeyle beraber aşırı koku salması durumunda sivrisineklerin ısırma olasılığı çok yüksektir. Özellikle kan gurubu 0 gurubu kana sahip insanları diğerlerine karşı daha fazla ısırırlar.

sinek kaşıntısı nasıl geçer

Sinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir kesin çözümü:

Sivrisinek ve diğer sinek türlerinin ısırığı kaşıntısına iyi gelen en iyi çözüm buz yöntemidir. Buz yöntemi ile ısırılan şiş bölgesi uyuşmaya başlar ve kaşıntı anında kesilir. Şayet o esnada buz yok ise sabunla soğuk su ile yıkamak kaşıntıya iyi gelecektir. Bir başka sinek ısırığı kaşıntısına iyi gelen yöntem ise ısırılan bölgeye limon ve kolonya sürmektir.

Ayrıca bakınız: Çıtra sineği nedir?

Çocuklarda ve Bebeklerde sinek ısırığı kaşıntısına karşı kesinlikle sinek ısırığı kaşıntısı kremi ve jeli kullanılmamalıdır. Sinek ısırığı sivilce giderici adı altında satılan tüm kozmetik krem jel türü ürünler cildin nefes almasını önlediği gibi zehirlenme ve alerji yapma özellikleri vardır. Bu esnada sinek ısırıklarına karşı bebeklerde ve çocuklarda mutlaka ısırılan bölge yıkanmalıdır.

Bir başka çözümü ise elma sirkesidir. Isırılan bölgeye elma sirkesi sürülerek ovalanır. Bu en sağlıklı garanti kesin çözümdür. Şayet bunların hiç biri evinizde yoksa, ısırılan bölgeye bir dilim kuru soğan yada taze kesilmiş sarımsak koyarak enfeksiyona karşı rahatla sağlamaktadır.

5 Doğal sivrisinek kovucular:

Sivrisinek ısırıklarından korunmak için kanıtlanmış 5 doğal sivrisinek kovucular.

Limon Okaliptüs yağı

Limon okaliptüs yağı 1940'lar dan beri kullanılan doğal kovuculardan biridir. Yapılan test sonuçlarında yüzde'95 den fazla koruma sağlandığı tespit edilmiştir.

Lavanta

Ezilmiş lavanta çiçekleri sivrisinekleri püskürtebilen bir koku ve yağ üretir. Lavanta analjezik, antifungal ve antiseptik özelliklere sahiptir. Sivrisinek ısırıklarını önlemenin yanı sıra cildi sakinleştirerek yatıştırmaktadır. Bunun için lavanta çiçeklerini ezin ve yağını sivrisineklerin ısırabileceği yerlerinize sürün.

Tarçın Yağı

Tayvan da yapılan bir araştırmada tarçın sivrisinek yumurtalarını öldürebilme gücüne sahip olduğu tespit edilmiştir. Aynı zamanda çok güçlü sivrisinek kovucu özelliğe sahiptir. Uygulamak için 24 damla tarçın yağını sivrisineklerin gelebileceği yerlere püskürtün, cilde uygularken de aşırıya kaçmadan hafifçe sürün.

Kekik Yağı

Özellikle sıtma sivrisinek'lerini kovmada çok etkili olduğu saptanmıştır. Yüzde 5'lik kekik yağı sürüldüğünde yüzde 91 başarı sağlandığı kanıtlanmıştır. Şayet bulursanız kurumuş kekik yapraklarını odanın içinde yakıldığında sivrisineklerin odanızın içine girmelerini yüzde 95 oranında önleyebilirsiniz.

Soya Yağı

Unıversity of Florida Tıp Entomoloji Laboratuvarı'nda test edilmiş mükemmel sonuçlar alınmıştır. Soya yağına limon yağı da ilave edildiği taktirde yüzde 95'lik koruma sağlamaktadır. Bu şekilde elde edildiğinde evinizi sivrisineklerden koruyabilirsiniz.

Yorum Gönder for "Sivrisinek ısırığı Nasıl Geçer Sivrisinek Kaşıntısına Kesin çözüm"