Borcu Olupta Ödeyemeyenler için Dua (İsm-i şerif) Türkçe Arapça

Borcu olup fakat hiç bir şekilde ödeme imkanı olmayanlar için tecrübe edilmiş sahih kaynaklı borç ödetme duasını okuyanın, Allah borcunu öder rızkını kolaylaştırır. Kısa zamanda boçtan kurtulma duası Türkçe Arapça ve latin harflerle yazılmış olup herkesin okuyabileceği şekilde orijinal kaynaklıdır.

Duaya geçmeden önce...

Lütfen okumaya üşenmeyin, din işi mantık işi değil, ilim işidir. Özellikle internet ortamında din istismarı sitelere lütfen çok dikkat ediniz. Medyum büyüsü, sihir, aşık etme vs gibi dua bulunduran sitelerin hiç bir duasına itibar etmeyin.

Okuyucularımızdan bize gelen duaların neredeyse tamamı yanlış yazılmış. Arap dilinde kelimenin noktası veya harekesi değiştiği zaman kelimenin anlamı da manası da değişir. Hangi dua olursa olsun mutlaka ilim ehline duayı gösterip öyle okuyun.

Sahih kaynaklardan orijinal haliyle; "Borcu olup fakat hiç bir şekilde ödeme imkanı olmayan bir kimsenin, borcunu ödemesi için okunacak garanti kabul olan dua." Aslında bu dua İdris (A.S)a indirilmiş 40 ism-i şeriflerin 11.sidir. 40 Esma-i Erbain hakkında daha fazla bilgi için Erba'ini İdrisiyye faziletleri nelerdir yazımızdan okuyabilirsiniz.

En Yakın Zamanda Borçtan Kurtulmak için İsm-i Şerif

Bir insanın hiçbir şekilde ödeme imkanı bulamayacağı şekilde borcu olsa bu ism-i şerifi en az üç yüz altmış (360) kere, en fazla on bin (10.000) kere okumalıdır.

boç ödetme duası

Bunu okumaya devam eden medyûn (borçlu) kişinin Allâh-u Te'âlâ borçlarını öder, rızkını kolaylaştırır, o kişiye korku üzüntüden kurtulan emin kimselerden kılar ve onu şükreden zenginlerden yapar. Lâkin sırlarını yabancılardan korunması ve vitirden önce iki rekat kılmaya devam etmesi lâzımdır ki, bu iki rekatta Âli İmrân Sûresi 26-27 âyet-i kerîmelerini beş defa okur.

Ayrıca oku: Rızık bolluğu için dua

Âli İmrân Sûresi 26-27 âyet-i kerîmesi

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاء وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاء وَتُعِزُّ مَن تَشَاء وَتُذِلُّ مَن تَشَاء بِيَدِكَ الْخَيْرُ إِنَّكَ عَلَىَ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

تُولِجُ اللَّيْلَ فِي الْنَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الَمَيَّتَ مِنَ الْحَيِّ وَتَرْزُقُ مَن تَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ

"(Habîbim!) de ki: "Ey mülkün Mâliki olan Allâh! ( Saltanat ve) mülkü dilediğine verirsin, dilediğinden de mülkü çekip alırsın. Dilediğini (dünyada yahut âhirette veya her ikisinde de yardım ve tevfikıne mazhar kılarak) aziz (ve değerli) edersin, dilediği de (iki cihanda rezîl-ürüsvay ederek) zelil (ve alçak) edersin.

Bütün hayırlar (ve şerler) ancak Senin (kudret) elindedir (ki, onun mâhiyeti kullarca malum değildir). Şüphesiz ki Sen ( güçlü veya âciz kılma, yüceltme yada alçaltma dâhil) her şeye (hakkıyla gücü yeten bir) Kâdîr'sin.

(Gecenin saatlerinden bir kısmını eksiltip gündüze katarak) geceyi gündüze girdirensin, (gündüzün saatlerini noksanlaştırıp geceye ilâve ederek) gündüzü de geceye girdirirsin. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden de ölüyü çıkarırsın. Dilediğini de (darlık ve fakirliğe uğratmadan) hesapsız olarak rızıklandırırsın"

İşte bu duaya devam eden kişi saltanat makamına kadar ulaşır. Allâh-u Te'âlâ onu cinlerin ve insanların kem gözlerinden korur, şevketi ve devleti kimsenin ölçemeyeceği nisbette gün be gün ziyadeleşir.

Kaynak: (İsmâ'il Hakkî, Rûhu'l-beyân, 7/73; Şihâbüddîn es-Sühreverdî, Şerhu'l-emâi'l-erba'în.

Not: Bu dua kesinlikle kredi veya faiz türü borçlar için okunamaz! İnternet ortamında sağdan soldan derleme dua değildir. Duanın kabulü için 5 vakit namaz ve faziletine kesin olarak inanma, şartı vardır.

2 yorum for "Borcu Olupta Ödeyemeyenler için Dua (İsm-i şerif) Türkçe Arapça"

  1. Agır kredi borç borçum var kredilerimi ödeyemiyorum elimi hangi işe attıysam ters gidiyor hangi esmayı ayeti duayı devamli okuyacam yardımcı olursanız

    YanıtlaSil