İş Bulmak ve işe girmek için en tesirli dua

Hayırlı bir iş bulmak ve işe girmek için okunacak duaya geçmeden önce çok önemli bir hususu hatırlatmakta fayda vardır. Oda şudur ki, insanlarımız iyi niyetle her hangi bir sıkıntısının giderilmesi için internet ortamında tesirli şifalı dualar aramaktalar. Ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli ayrıntılar vardır.

Dualar dikkat edilmesi gerekenler

İyi niyetli insanlarımız maalesef fırsatçı hiç bir ilmi bilgisi olmayan kişilerin kaynaksız asılsız tamamen uydurdukları dualarla kandırılmaktadırlar. Kıymetli okuyucularımızdan hangi dua olursa olsun mutlaka duanın kaynağına bakmalarını ve en önemlisi duanın Arapça metninin mutlaka ilim ehli bir kimseye okutmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü duaların Arapça harfleri eksik veya yanlış yazılmakta ve buda manayı bozduğundan ters tepki ederek yarardan çok zararı olmaktadır.

Aşağıdaki dua orijinal haliyle nakledilmiştir, kaynağı sayfanın sonunda verilmiştir.

İş Bulma Duası Arapça Okunuşu:

işe girme duası

8) Her kimin hâli, gidişatı iyi olmaz, insanlar katında hakir görülür, hangi bir işe başlasa sonucu getiremez ve iş kapıları kendisine sürekli kapanırsa, dört gün oruç tutup, bugünler içerisinde  her farz Namazının ardından güzel bir niyetle bu ism-i şerifi bin (1000) kere okursa Allâh-u Te'âlâ ondan bu olumsuz halleri izâle eder ve ona hayırlı bir iş nasip eder.

Ayrıca oku: Rızık bolluğu için denenmiş dua

Latin Harflerle Okunuşu:

Yâ hannânü entellezi vesiğte külle şeyin rahmeten ve ilmen, Yâ hannânü.

Türkçe Manâsı:

"Ey çok şefkat sahibi olan Zat! Rahmetiyle ve ilmiyle her şeyi kaplamış olan Sensin. Yâ Hannân!"

Kaynaklar: (Sühreverdi, Şerhu'l-esmâi'l-erba'in, Ayasofya, no:377, verak:112; İbni Hatiriddin, el-Cevâhiru'l-hams, sh:238-241: Tûnusi, er-Ravzatü's-sündisiyye, sh.26-27 Fazlullâh Muhammed ibnü Eyyûb, Fetâve's-sûfiyye, verak.141)

2 yorum for "İş Bulmak ve işe girmek için en tesirli dua "

  1. Selamün Aleyküm. Sadece İsm-i Şerif-i 1000 kere zikredeceğiz değil mi dua sadece zikirden sonra bir kere okunacak.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleykum Selam, Orijinal kaynağında, 4 gün oruç tutup farz namazlarının peşinden 1000 kere İsmi şerif okunacak. Dua dediğin yer ismi şerifin latin harflerle yazılmış olanıdır. Arapça bilmeyenler için latin harflerle ve Türkçe anlamını yazdık.

      Sil