Beliz isminin Anlamı Nedir Caiz Midir Beliz Kurandaki Anlamı

Beliz İsminin Kurandaki Anlamı

İsim anlamları adı altında açılan internet sitelerine çok dikkat edilmesi gerektiğini ve bu kişilerin hiç bir ilmi bilgisi olmadığını, her isim anlamları yazılarımızda anlatmaya çalıştık. İşte bunlardan biride "Beliz" ismidir. Bu yazımızda Beliz isminin anlamı manası ve Kuranda beliz ismi geçiyor mu caiz midir fetvası nedir şeklindeki sorulara sahih kaynaklı cevap niteliğindedir.

Beliz İsminin anlamı ve Kuran-ı Kerimdeki Manası:

Beliz; Türkçe bir kelime değildir, Türk dil kurumu sözlük anlamında da bir karşılığı yoktur. Beliz, Kur'an-ı Kerim'in "Lokmân Suresinin 11. Ayetinde geçer ve Ayetin tefsiri şu şekildedir.

Lokmân Suresi 11. Ayeti Arapça:

"Hâzâ halkullâhi fe erûnî mâzâ halakellezîne min dûnihî, beliz zâlimûne fî dalâlîn mubîn (mubînin).

Lokmân Süresi 11. Ayeti Türkçe Mânası:

"İşte bu, Allah'ın yaratışıdır. Gösterin bakalım bana O'ndan başkalarının ne yarattığını? Hayır, zalimler apaçık bir sapıklık içindedirler."

Beliz Arapça kelime olarak anlamı:

Kelime: → Anlam:

Beli: → doğrusu (bilakis)

z-zalimune: o zalimler.

Beliz ismini koymak caiz midir?

Yukarıda görüldüğü üzere beliz "Bilakis (doğrusu) zalimler" lafzının yarısıdır ve isim olarak konulamaz. Anne baba önce evladına ne isim koydu diye sorulacak, beliz Kuranda geçiyor diye çocuğa verilmemelidir.

Milletçe Kuranda geçen ama hiç kimsede olmayan isimler ararız oysaki bu yanlış bir düşüncedir. Firavun Kuranda var ama hiç kimsede yok, çocuğa böyle bir ad koyamayacağımıza göre isimin anlamını internet ortamında kopyala yapıştırcılar'dan değil, ilim ehlinden öğrenin.

Yorum Gönder for "Beliz isminin Anlamı Nedir Caiz Midir Beliz Kurandaki Anlamı"