Kablosuz Wifi Ağınıza Kimler Bağlı Öğrenin

Evinizde veya işyerinizde kullandığınız wifi ağına kimlerin bağlanıp girdiğini öğrenmek çok kolay. İnternet hızınızın yavaşladığını, özellikle video indirme izleme esnasında yavaşlamalar olduğunda ilk bakmanız gereken yer, wifi ağınızdır. Kablosuz WiFi ağınıza kimlerin bağlı olduğu Who Is On My WiFi ile öğrenin.

İnternet Wifi ağınıza kimler girdi öğrenin:

Örneğin wifi şifrenizi paylaştınız ve daha sonra paylaştığınız wifi şifrenizi bir başkalarına verildiğinde kimlerin ağınıza bağlandığını who is on my wifi ile öğrenebiliyorsunuz. Bu işlemi Windows işletim sistemi üzerinde çözmek için "Who Is On My WiFi" (kısaca WIOMW) isimli programı önerilmektedir. Bu program bedava üstelik kullanımı çok kolaydır. Programı buraya tıklayarak kendi sitesinden indirebilirsiniz.

Wifi ağınıza kimler bağlı who is on my wifi ile öğrenin
Program kurulumu bittikten sonra çalıştırın, ilk başta bir tutorial çıkacak, oradaki adımları teker teker uygulayarak programın en basit kullanımını öğrenebilirsiniz. Program önce sizden bir ağ taraması (network scan) başlatmanızı isteyecek. Ağ taranıp bağlı tüm cihazlar listelenince bu listede cihazların isimlerini, donanım numaralarını (MAC address), ağ adreslerini (IP address) ve o anda ağa bağlı olup olmadıklarını (connected) görebilirsiniz.

Ağınıza bağlı tüm cihazlar örneğin, akıllı telefonlar, tabletler, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, ADSL veya fiber-optik modemler, eğer ağ özelliği varsa akıllı TV’ler ve Digiturk veya D-Smart gibi yayın kutularının hepsi listede gözükecektir. Emin olduğunuz cihazlar varsa, bunları bilinen veya bilinmeyen (known/unknown) sütunundan bilinen olarak işaretleyebilirsiniz. Emin olamadığınız cihazlar için ise, her birinin ayarlar (veya kullanıcı ayarları, bağlantı ayarları menüleri) ekranlarına girerek donanım numaralarını (MAC address) not edip bu listeden karşılaştırmanız lazım.

Eğer evinizde veya işyerinizde bağlı tüm cihazlar listede tamamsa hepsine ilk sütundan birer isim verip işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu listeyi, sağ üst köşedeki kaydet (save changes) butonuna basıp kaydedin. Emin olamadığınız cihazlar için şüpheli yaklaşmaya başlayabilirsiniz. Hemen kablosuz ağ şifrenizi değiştirin ve tüm cihazlarınızda güncelleyin.

Modem Şifre güncelleme ve kullanıcı adı değiştirmek için resimli anlatımları takip edin; Ttnet zyxel Bakınız: TP-LINK ve Netmaster uydunet modem wifi şifesi ve kullanıcı adınızı değiştirin. Artık Wifi ağınıza kimler bağlı who is on my wifi ile öğrenebiliyorsunuz.

Yorum Gönder for "Kablosuz Wifi Ağınıza Kimler Bağlı Öğrenin"